Recept: Carrotcake

Recept Carrotcake

De dagen worden weer korter, het is koud, stormachtig en de blaadjes vallen van de bomen. Oftewel: herfst.
Maar niet getreurd, want dat betekent dat de worteltaart weer in de oven gezet mag worden 🙂

 

Voor mij is de worteltaart een echte herfst/winter taart. Bij worteltaart denken mensen snel aan een taart met de smaak van wortelen, maar dit is echt totaal niet het geval!
De wortelen zorgen in deze cake voor zachtheid, zoetigheid en sappigheid.

Eigenlijk is worteltaart niet echt een taart, maar meer een cake (denk aan carrotcake). En ik vind dit denk ik de lekkerste cake die er bestaat 🙂

 

Het recept

De cake:

    • 170 gram rauwe wortelen. Zeer fijn geraspt.
    • 40 gram walnoten in kleine stukjes gehakt
    • 120 ml zonnebloem olie
    • 150 gram kristalsuiker
    • 2 eieren
    • ¼ theelepel zout
    • ¾ theel. bakpoeder
    • 0,5 theel. baksoda (bakingsoda)
    • 1 zakje vanille suiker
    • ¾ theelepel kaneel
    • 130 gram bloem

De frosting:

    1. • 10 gram walnoten vergruisd
      • 1 zakje vanillesuiker
      • 80 gram poedersuiker
      • 115 gram Philadelphia roomkaas
      • 30 gram ongezouten boter op kamertemperatuur.

 

Bereiding

Vet de bakvorm in met boter. Beleg de onderkant met een laag bakpapier.

Voeg in een kom bloem, baksoda, bakpoeder, kaneel, zout en vanillesuiker toe en meng dit door elkaar.

Voeg in een andere kom eieren toe en mix deze kort door elkaar. Blijf mixen en voeg langzaam kristalsuiker toe. Mix ongeveer 3 tot 4 minuten totdat het mengsel dikker en witter wordt. Dit doe je ook bij het maken van bisuit, zie hier voor foto’s van voor en na het mixen.

Klop nu langzaam de olie erdoor totdat het helemaal vermengd is. Nu kan je de bloem toevoegen en mix goed door.

Voeg als laatst de fijngeraspte wortel en de in stukjes gehakte walnoot toe.
Doe alles in de vorm en bak zo’n 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

Let op:
Wanneer je ziet dat de cake te hard gaat: (Hij breekt heel erg open of wordt te donker) Zet de oven dan iets minder heet en bedek de cake met aluminiumfolie. Om te zien of de cake gaar is kan je met een breinaald of lange saté prikker in de taart prikken: Als de prikker er schoon uit komt (dus geen stukjes cake eraan) is hij goed.

Wanneer de cake is afgekoeld kan je hem doormidden snijden en vullen met frosting:
Mix de boter en roomkaas goed door en voeg 80 gram gezeefde poedersuiker en vanillesuiker toe. Let erop dat je de poedersuiker eerst zeeft, want anders kunnen er klontjes in voorkomen.

Bedek de onderste laag van de cake met een dunne laag frosting. Doe de bovenste laag er bovenop en bestrijk deze met een iets dikkere laag. Voeg als laatst de overige 10 gram walnoten toe.

Klaar! Yummie 🙂
Tip: Je kunt de cake nog even in de koelkast zetten voor je hem opeet. Hierdoor kan de frosting iets opstijven. Dat vind ik persoonlijk lekkerder.
Eet smakelijk! 🙂

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit artikel bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *