De Flan is een typisch Frans dessert. Hij bestaat er in veel verschillende vormen en maten: Zonder bodem, met bodem, van chocolade: menig pâtissier heeft er zijn eigen draai aan gegeven. Mijn favoriet is toch wel echt de vanille Flan: Een heerlijk smeeuïge taart gemaakt …
Franse Recepten
Franse choux au craquelin met pistachevulling
Als je me ergens mee gelukkig kan maken dan is het wel met een éclair of soes met lekker veel room. Vandaag ging ik zelf de keuken in en maakte ik deze overheerlijke choux au craquelin met pistachevulling. Het is wat werk, maar dan heb …
Franse olijvencake (cake aux olives)
Deze Franse olijvencake at ik voor het eerst tijdens een barbecue met mijn Franse familie. Ik ben zelf geen grote fan van olijven maar ik kon deze cake heel erg waarderen! Ik vroeg mijn schoonmoeder naar het recept om hem met jullie te kunnen delen. …
Recept voor millefeuille
De Millefeuille (Eigenlijk schrijf je: Mille-feuille) is één van mijn favoriete gebakjes. Het woord Millefeuille betekent zoiets als ‘duizend laagjes’ en duid natuurlijk op de lagen bladerdeeg. Het gebakje lijkt wat op de Nederlandse tompouce, maar is toch net wat anders. Recept voor Millefeuille (4 …
Recept: Tiramisu (die niet inzakt!)
In dit artikel ga ik jullie het recept delen voor de beste tiramisu die ik ooit heb gegeten. Het recept komt uit mijn Patisserie boek wat ik in Frankrijk heb gekocht. Zet je schrap want het is heel wat werk, maar dan heb je wel …
Recept: Franse Madeleines
Ze zijn mijn lievelingscakejes, de Madeleines. Vroeger al tijdens vakanties nam ik vaak nog een extra zak mee naar huis, omdat we ze in Nederland niet konden krijgen. Veel Madeleines worden met citroenschil gemaakt, maar dat vind ik helemaal niet lekker. Daarom heb ik het …
Paris-Brest recept
Fransen zijn dol op soezen. Ze worden onder andere gegeten zoals wij ze kennen: de bolletjes gevuld met crème. Ook voor het maken van bijvoorbeeld eclairs wordt soezendeeg gebruikt. Een ander (voor Nederlanders nog vrij onbekend) soort gebak is de Paris-Brest, meestal een grote ronde …
Tarte aux Fraises
Hmmm… tarte aux fraises. Nog nooit had ik hem gegeten, totdat ik in Frankrijk aan het werk ging. Mijn collega’s waren dolenthousiast wanneer tarte aux fraises op het menu stond. Ik vroeg ze wat er dan zo speciaal aan was. Zij konden hun oren niet geloven. …
Clafoutis 2.0
Het kersenseizoen is begonnen en ik heb een heleboel van een ‘via-via’ vriend gekregen die ze in zijn tuin groeit. Tijd om clafoutis te maken! Deze cake is een lichte cake en misschien zelfs wel één van de gezondste (dat wil zeggen laag in …
Recept: Provençaalse lasagne
Vandaag heb ik een heerlijk vers én vegatarisch recept voor jullie. Zelf ben ik dol op lasagne. Ik kende het vroeger van de honig pakjes, met veel saus en kaas en zonder groenten. Stiekem vind ik dat nog steeds heel lekker maar het is …
Recept: Eclairs (Soezen)
Eclairs komen waarschijnlijk uit Frankrijk, (daar zijn ze dan ook volop te koop) maar in Nederland kennen we natuurlijk ook de doodgewone soesjes! Of andere soezen zoals de moorkop en de Bossche bol. Ik geef jullie het recept. Benodigdheden: Voor de soezen: *50 ml water …
Recept: Macarons
Op het internet vond ik vele ‘fail’ foto’s van macarons, ze werden of te groot, of te hoog, of bleven te plat, etc. Met dit eenvoudige recept kan het gewoon niet verkeerd gaan. Houd precies de hoeveelheden aan zoals ze hier staan! Deze macarons zijn …
Recept Franse Vanilleflan
De Flan is een typisch Frans dessert. Hij bestaat er …
Franse choux au craquelin met pistachevulling
Als je me ergens mee gelukkig kan maken dan is …
Franse olijvencake (cake aux olives)
Deze Franse olijvencake at ik voor het eerst tijdens een …
Recept voor millefeuille
De Millefeuille (Eigenlijk schrijf je: Mille-feuille) is één van mijn …
Recept: Tiramisu (die niet inzakt!)
In dit artikel ga ik jullie het recept delen voor …
Recept: Franse Madeleines
Ze zijn mijn lievelingscakejes, de Madeleines. Vroeger al tijdens vakanties …
Paris-Brest recept
Fransen zijn dol op soezen. Ze worden onder andere gegeten …
Tarte aux Fraises
Hmmm… tarte aux fraises. Nog nooit had ik hem gegeten, …
Clafoutis 2.0
Het kersenseizoen is begonnen en ik heb een heleboel …
Recept: Provençaalse lasagne
Vandaag heb ik een heerlijk vers én vegatarisch recept …
Recept: Eclairs (Soezen)
Eclairs komen waarschijnlijk uit Frankrijk, (daar zijn ze dan ook …
Recept: Macarons
Op het internet vond ik vele ‘fail’ foto’s van macarons, …